Igazság Ligája utalások és érdekességek

A DC legújabb mozifilmjében, az Igazság Ligájában találkozhatunk olyan utalásokkal és érdekességekkel, amikről érdemes néhány szót ejteni. Arra viszont figyelmeztetnék mindenkit, hogy a cikk tartalmaz spoiler-eket, tehát ha még nem láttad a filmet, akkor csak saját felelősségre olvass tovább!

1. Aranykor
Bruce és Alfred kedélyesen beszélgetnek, mire utóbbi megjegyzi hogy mennyire egyszerűbb volt régen, amikor a legnagyobb bajt robbanó pingvinek okozták. Mire Bruce válasza: "Na igen, aranykor". Ez a kis kiszólás a Golden Age-re, vagyis a képregényes aranykorra utal, Batman pályafutásának kezdetére, amikor még minden más volt, nem voltak olyan horderejű ellenfelek, mint Steppenwolf. Ekkoriban Batmannek és a többi szuperhősnek is sokkal "egyszerűbb", könnyebben legyőzhetőbb ellenfelekkel kellett szembenézniük.


2. Superman halála
Annak idején a képregényben hatalmas port kavart Superman és Végítélet harca, aminek következtében Clark életét vesztette, legalábbis egy kis időre, hasonlatosan a filmes univerzumhoz.  Mindez eredetileg 1993-ban történt, a Superman v2 #75-ös számában, néhány hónappal később persze visszatért az eredeti Superman. A történetet egészestés rajzfilmben is feldolgozták 2007-ben, Superman: Doomsday néven.


3. Kedvencek temetője
Flash Superman feltámasztása kapcsán kétszer is megemlíti a Stephen King művét, a Kedvencek temetőjét (Pet Sematary), amiből 1989-ben készült filmadaptáció. A történetben háziállatok és emberek térnek vissza a halálból, akiket egy bizonyos temetőbe temettek el, majd visszatértük után agresszívek és gonoszak lesznek. Flash attól tartott, hogy Superman is hasonlóan másképp fog viselkedni, ami ugyebár részben be is igazolódott. 


4. Darkseid
Steppenwolf az egyik harcjelenetben elkiáltja magát: "Darkseidért!". A DC képregényekben jártasabbak minden bizonnyal tudják kiről van szó, a Liga egyik legnagyobb ellenfeléről, de akik esetleg nem ismernék, dióhéjban: Darkseid az Apokolipsz bolygó sötét ura, aki már a kezdetektől a lehető legnagyobb hatalomra vágyik és a DC Univerzum egyik legerősebb szupergonosza. Szóval valamelyik következő DC filmben minden bizonnyal feltűnik az öreg, kár lenne kihagyni, igazi epikus ellenfél.


5. Ki a gyorsabb?
Flash és Superman versenye a stáblista utáni első plusz jelenetben egy régi képregényre utal, egészen pontosan a Superman 463. számára. Ebben a történetben, a filmhez hasonlóan, Flash és Superman versenyt futnak, miután Superman egyik nemezise Mxyzptlk élő adásban bejelenti a megrendezésre kerülő versenyt. Az adást látva Clark és Flash inkább odamegy a helyszínre, mintsem ámokfutásba kezdjen ellenfelük. Bár a filmben nem tudjuk meg ki nyer, a képregényben Flash győzedelmeskedik.


6. Deathstroke és az Injustice League
A második plusz jelenetben feltűnik az Arrow sorozatból is ismert bűnöző Deathstroke, valamint Lex említést tesz neki egy csapat létrehozásáról, amely a képregényekben Injustice League néven ismeretes. Tagjaik között elég sok rosszfiú megfordult az évek során, Luthor és Deathstroke mellett Bizarro, Sinestro, Macskanő, Captain Cold, Black Adam, Joker, és Gyilkos Krok is.


Megjegyzések