Infinity War őrület!

Még csak tegnap került ki az új Avengers film előzetese, de a hihetetlen mennyiségű megtekintést produkálva a világ legnépszerűbb trailere lett. Rengeteg szuperhős, egy hatalmas erejű ellenfél, és egy szépen, gondosan felépített képregényes-filmes Univerzum tehát elég nagy dolgokra képes, az egész világ Infinity War lázban ég. Ez lesz amúgy az a Marvel film, mely a lehető legtöbb szuperhőst vonultatja fel egy filmen belül, és összeérnek a szálak; a Bosszúállók mellett feltűnik Pókember, Dr. Strange, és Thor meglepetésére még a Galaxis Őrzői is felbukkannak. A premier csak 2018 májusában esedékes, de mint a fentiek igazolják, elég sokan szavaztak már bizalmat ennek a nagy horderejű filmnek.
Érdekes egyébként megfigyelni az eredeti képregénybeli történetek, és a filmes változatok kapcsolatát. Több utalás is található az előzetesben, amikkel egyrészt a rajongóknak kedveznek, másrészt fenntartják a lépést az új, illetve 1-2-3 éves képregényes sztorikkal. Pókember új göncén például a világító szemek egy az egyben a nemrég befejeződött Amazing Spider-man: Worldwide sztorivonalra utalnak, a hasonlóság tagadhatatlan.
De mint láthatjuk az előzetesben, nem csak Póki váltott ruhát, Steve Rogers is elhagyta a klasszikus szerkóját, a jellegzetes maszkkal együtt. A képregényekben a Civil War történetszál végén Amerika Kapitányt egy orvgyilkos lelőtte és meghalt (egy időre), majd mikor visszatért, látva hogy immáron Bucky viseli régi szerkóját, új stílusra váltott.
Láthatjuk tehát, hogy a film a képregények különböző pontjairól emel be dolgokat, ezzel egy teljesen új idővonalat hozva létre. Az eredeti megjelenés szerint egyébként először volt az Infinity Gauntlet (Végtelen Kesztyű) című 6 részes minisorozat 1991-től, melyben a rengeteg Marvel hős ugyanúgy, mint jelen filmünkben, Thanos-t próbálja megakadályozni a világméretű pusztításban. Majd ezután jött az Infinity War (Végtelen Háború) 1992-ben szintén hat résszel, és az előző Amerika Kapitány film alapjául szolgáló Civil War csak sokkal később, 2006-tól jelent meg a képregények lapjain.
Az előzetes, és a további információk alapján bár a film a második minisorozat nevét viseli, tartalomban mégis inkább az elsőhöz lesz közelebb. Viszont kérdés hogy mennyire fogják hűen visszaadni az eredeti sztori hangulatát, hisz hacsak elő nem rukkol a Marvel egy nagy meglepetéssel, Ezüst Utazó karaktere például ki fog maradni a sztoriból, valamint se az X-Men, se a Fantasztikus Négyes felbukkanására nem számíthatunk sajnos, a megfilmesítési jogok miatt levő kavar lévén (Deadpool-t mondjuk megnézném ahogy elbohóckodik Thanos-al). Illetve az is kérdés, hogy fog-e valamennyire az Űrben játszódni a cselekmény, hisz a képregény jelentős részében ott voltak az epikus csaták és egyéb történések.
A következő darabja a Marvel Filmes Univerzumának egyébként a Black Panther film lesz, mely nem is olyan sokára, február közepén kerül bemutatásra a mozikban.

Megjegyzések