Mary Jane döntése - Hihetetlen Pókember #37

Az Egy pillanat az időben második, és egyben befejező része méltó lezárásban részesíti ezt a rendhagyó történetet. Folytatódik az előző részben elkezdődött, hosszúra nyúló párbeszéd Peter és Mary Jane között arról, hogy a Mephistóval kötött egyezség után miképp futott zátonyra a kapcsolatuk, hisz az ördögi figurával kötött alku csak az esküvőt törölte el, kettejük egymáshoz való kötődését nem. Az ezúttal 64 oldalas füzet kiváló borítót kapott Paolo Rivera gyönyörű munkájával, ami ráadásul remekül jellemzi eme történet lényegét; Peter és Mary Jane kapcsolata a Marvel Univerzum egy olyan alapeleme, ami kitörölhetetlen a Pók-történelemből, ám most mégiscsak a továbblépésen van a hangsúly.
 A történet a Polgárháború egyik felejthetetlen pillanatát, Pókember maszklevételét állítja középpontba, és ennek következményeit sulykolja; miként sínylik meg Peter hozzátartozói ezt a felelőtlen döntést. A füzet első fele MJ kis kalandját meséli el, ami néhol már kicsit elrugaszkodott, főleg amikor sikeresen felveszi a harcot a betörővel, a második résznek azonban sokkal nagyobb súlya van. Itt éri el a sztori a drámai csúcspontot, valamint arra is fény derül, hogy hogy "felejtették" el az emberek Peter kilétét, és MJ miért emlékszik még mindig erre az egészre. A sötét motelszobában játszódó jelenet Joe Queasada rajzaival igazán megható befejezéssel zárja le a két karakter szerelmét, és ismerteti meg az olvasókkal az Új Nap Hajnala (Brand New Day) történetfolyam eleje óta halogatott történést. 
Megannyi emlék, élmény és csalódás után, amit ez a kapcsolat eredményezett, mindkettejüknek tovább kell lépnie. A motelszobában azt érezzük, hogy Peter rengeteg dolgot akarna mondani szerelmének, és még az is kevés lenne, hogy kifejezze magát. Biztos sokunkkal megesett már hasonló, hogy megannyi gondolat gyülemlik fel bennünk, amit ki is akarunk mondani, ám egy nehéz pillanatban nehéz szavakba önteni. Keserédes a búcsú, de ilyesmire nem egyszer volt már példa Pókember képregényekben. Az pedig, hogy mit hoz a jövő a Falmászó számára, kiderül a következő részben kezdődő Big Time-érából.


Megjegyzések