Végre itthon is megjelenik a Spider-Man 2099 sorozat!

A Kingpin kiadó néhány napja jelentette be facebook oldalán a jövő évi nagy meglepetésüket, mégpedig hogy teljes egészében megjelentetik az első Spider-Man 2099 sorozatot, melyre egyébként már többször is tettek utalást korábban. A 46 részes sorozatot két év alatt tervezik megjelentetni a Hihetetlen Pókember különszámokban, és a combos Mega Marvel kiadványokban, tehát még azzal sem kell számolnunk, hogy plusz költségekkel járna nekünk ez az új megjelenés (maximum a különszámok áraiban lehet majd eltérés valószínűleg.) A 46 füzeten túl készültek különkiadások is a sorozathoz, az egyikben például a 2099-es Pókember és a "normál" Pókember közös kalandját olvashatjuk, kérdéses azonban, hogy ezek is megjelennek vagy sem.
A sorozat főszereplője a latin-amerikai Miguel O'Hara, akinek Pókemberré válásának már a legelső számban szemtanúi lehetünk. Nemrégiben újra elővették egyébként a karaktert, és jelenleg bár jelenleg már nem fut az önálló sorozata Amerikában (tavaly fejeződött be), külön öröm, hogy mi is felzárkózunk, és ezzel a címmel is bővül a hazai Pók-paletta. A sorozat kapcsán nekem mindig eszembe jut az 1999-es Spider-Man Unlimited rajzfilm, amit itthon évekkel később sugározott a Fox Kids csatorna. Utóbbi rajzfilmben Pókembernek egy másik bolygón kell helyt állnia, új (és régi) ellenségek ellen, egy teljesen más Pókszerkóban.
A 2099-es Pókember hangulata számomra némiképp hasonló, mint az előbb említett rajzfilmnek, személy szerint mindig is kedveltem az alternatív Pókembereket, pláne ha ilyen fantáziadús és markáns karakterről beszélünk, mint a 2099-es, melynek a szerkója előkelő helyet foglal el a legjobb Pókruhák sorában. Az Unlimited rajfilmhez hasonlóan itt is lesz rengeteg új karakter, illetve a már jól megszokott Pókember ellenségek újragondolt változatai, például a Zöld Manó, Keselyű és Venom. A karakter megalkotása a már itthon is jól ismert Peter David (X-Faktor, Hulk), valamint Rick Leonardi nevéhez köthető. Apró érdekesség ennek kapcsán, hogy a Spider-Man 2099 első száma a legnagyobb példányszámban elkelt önálló füzete lett Peter David-nek.
 A megjelenésig még több mint fél év van, de addig is lesz mit olvasni a rengeteg új magyar kiadványok közül. Akit érdekel a sorozat többi borítója, itt böngészhet.


Ha támogatnád szerkesztőségünket, az alábbi linken megteheted: https://www.patreon.com/dirrr


Megjegyzések