Vadföldi nyaralás - Marvel+ 2018/4 - X-Men: Külön utakon #1-2

A nemrégiben megjelent 3. Mega Marvel kötet, az X-Men: Messiáskomplexus történet folytatásait szinte azonnal olvashatjuk is a Marvel+ sorozat berkein belül. A Külön utakon (Divided we stand) című 4 részes történet felét a 2018/4-es számban közölte a Kingpin kiadó, egy igazán impozáns borítóval. Scott és Emma Vadföldön nyaralnak dinoszauruszok társaságában, Rozsomák, Árnyék és Kolosszus pedig Oroszországban töltenek el együtt néhány napot, miközben San Franciscóban kitört egy különös hippi őrület, ami még Angyalt is a hatalmába keríti.
A rengeteg karaktert felvonultató, folyamatosan akciójelenetekkel tarkított Messiáskomplexus után ez egy kifejezetten lazább hangvételű sztori, és bár jelen van a csapatot veszélyeztető fenyegetés több formája (hippi őrület, gengszterek), mégsem érezzük azt, hogy ne gyűrnék le az X-ek ezeket a pitiáner ügyeket akár fél kézzel. Mike Choi rajzoló érti a dolgát, a vadföldi képeken például elidőztem olvasás közben, az emberi karakterek ábrázolása azonban inkább illene egy fantasy vagy esetleg vámpíros tematikájú történethez, mint ehhez az X-sztorihoz. A karakterek kissé statikusak, és nem érződik az a dinamika rajtuk, mint mondjuk Mark Bagley, vagy Humberto Ramos rajzainál, csak hogy hazabeszéljek kicsit. Félreértés ne essék, nincs velük baj, a színezés is mutatós, csak véleményem szerint nem mindegyik rajzstílus passzol minden sorozathoz.
Megmondom őszintén nem várok túl nagy csattanót ettől a hippis vonulattól, de persze előfordult már hogy egy kevésbé érdekes történet végkifejlete is meglepő tudott lenni. A következő számban azonban még nem fejeződik be ez a sztori, ugyanis az X-ek mellé érkezik egy történet az alvilág működéséről.

Megjegyzések