Marvel Figuragyűjtemény #3: Vasember

A Marvel Figuragyűjtemény 3. számában Amerika Kapitány után ismét egy Bosszúangyal debütál, méghozzá Tony Stark aka Vasember, vagy ahogy a magazinban utalnak rá, a "Páncélfejű". Vasember képregényes múltjában hatalmas szerepet játszik a technika fejlődése, a szuperhős páncélja pedig egyfajta lenyomata a globális technológia fejlettségének. Hisz gondoljunk csak bele, a magazinban is többször megjelenő első Vasember ruha a mai szemmel kissé röhejes megjelenésével mekkora kontrasztban áll a Secret Wars eseményei után létrejött csúcstechnológiájú alakváltó páncéllal. Feltalálóként Tony Stark sosem nyugszik, és igyekszik lépést tartani a különböző technológiák fejlettségével.
Hazai viszonylatban csekélyebb múltra tekint vissza a karakter; a Marvel Extra sorozatban tűnt fel először önálló történettel, majd a Kingpin kiadó jelentetett meg egy Marvel+ sorozatban található Polgárháború utóhatás történet mellett egy Vasember kötetet, és gyönyörű grafikájú Extremis sztorit, mely az NMK sorozat berkein belül is debütálni fog itthon. Ezenkívül persze szerepelt még számos sztoriban, például Új Bosszú Angyalai és Pókember történetekben. A magazin wannabe posztere sajnos most is félrement, pedig az egyik legdurvább Vasember borító került oda; a Demon in a bottle sztori egyik borítóján a kétségbeesett és lecsúszott Tony Starkot láthatjuk egy üveg viszki mellett. Ez a történet amúgy nemsokára szintén olvasható lesz magyarul az NMK-ban.
A magazinban található képeket külön kiemelném, sikerült a lehető legváltozatosabb módon bemutatni a karaktert mind a rajzstílusokat, mind a páncélokat illetően. A magazinhoz mellékelt figura pozitív csalódás, és bár nem kifejezetten ez a páncél az, ami a legdekoratívabb, mégis kiválóan megállja a helyét az eddigiek között. Az olvasói visszajelzésekből kiindulva pedig már mindenki óvatosabb, és szinte nem is lehetett látni a különböző csoportokban, hogy valaki a törött figurájáról posztolt volna képet.
Felkészül: Rozsomák!

Megjegyzések