Marvel Figuragyűjtemény #4: Rozsomák

A Marvel Figuragyűjtemény ezúttal az egyik legnépszerűbb X-Men taggal, Rozsomákkal jelentkezik. A figura a klasszikus sárga jelmezben ábrázolja a karaktert, mely az idők során teljesen összeforrt a figurával, és bátran kijelenthetem, hogy ez Logan legkedveltebb jelmeze a rajongók körében. A kidolgozottságra ezúttal semmi panaszunk nem lehet, mind a karmok, mind a ruha egyes részletei, mind a kis X az övön precízre sikeredett, és az összhatás is elég profi.
Bár a borítón és a figurán is helyet kapó sárga jelmez szinte teljesen egybeforrt a figurával, a számos Fox stúdió által készített X-Men filmben mégsem tűnik fel Rozsi ebben a jelmezben. Nyilván egyszerűbb volt annak idején egy szimpla bőrszerkót összedobni a jelmezekért felelős szakembereknek, de most, hogy a Disney felvásárolta a Fox-ot, talán van esély egy kis újításra. Bár a Főnix utáni X-Men filmekről, melyek már az MCU égisze alatt jelenhetnek meg, nem sokat tudunk, de könnyen benne lehet az is, hogy Rozsomákot a klasszikus jelmezében láthatjuk viszont, amiről egy vagány fanart is készült, amint Hugh Jackman viseli a jelmezt.
Na ugye, hogy mennyire jó lenne egy hasonló kinézetet látni mozivásznon is?
A magazin tartalma hozza az eddig megszokott részek színvonalát, a leírások és dokumentációk fordításával továbbra sincs gond, ellenben a képregényből kivett részletek fordításai már hagynak némi kívánnivalót maguk után, és kifejezetten karakteridegenek számomra. Logan eredetét és halálát részletesen megismerhetjük, a magazin rövidsége miatt azonban a kettő közötti főbb történések csak kutyafuttában vannak bemutatva. A poszter sajnos ezúttal sem kivehető, az illusztráció viszont annál jobb, az Uncanny X-Men 141. számának borítója, a Days of Future Past (Eljövendő múlt napjai). Egy kis figyelmetlenség továbbá, hogy Len Wein író bemutatásánál az szerepel, hogy még mindig él, és alkot. Nyilván a magazin csak lefordítva van, de ilyen esetben azért ildomos lett volna javítani ezt a hibát.
Logan az X-Erő vezetőjeként, a Messiáskomplexus eseményei után
Az alul található borítógalériában és a karakter pályafutásának rövid leírásában találkozhatunk számos olyan történettel melyek magyarul is megjelentek már. A teljesség igénye nélkül: X-Men: Új Nemzedék, Rozsomák első minisorozata, Lenyűgöző X-Men, Az Állam ellensége. Magyarul továbbá olvasható lesz majd a jövőben az Wolverine: Origins mini, és az 1987 februárban megjelent közös történet Pókemberrel, a Peter Parker Pókember lapjain.

"Ha kötekedni akartok, torzszülöttek... itt vagyok én! - Rozsomák

Megjegyzések