A Kingpin kiadó 2019-es tervei

Nincs már olyan messze a jövő év, a Kingpin kiadó pedig szinte az összes újdonságát bejelentette már közösségi oldalán és weboldalán, az olvasók legnagyobb örömére. Az eddig megkezdett sorozatok folytatásain felül érkezik több új finomság is, amikre mindenképpen érdemes lesz odafigyelnünk. Következzen tehát egy kis összefoglaló lista, hogy milyen új sorozatokra és történetekre lehet tőlük számítani a következő évben.

1. Megtorló
Már a legújabb Marvel+ hátoldalán is láthattuk a beharangozóját a jövőre induló új képregénynek, mely a kegyetlen igazságosztó, Frank Castle, azaz a Megtorló kalandjait fogja bemutatni. A címe Megtorló lesz, és a Punisher Max sorozatot fogja bemutatni, évente 1-2 gerinces kötettel. A legelső rész pedig 100 oldalas lesz.
2. Pókember 2099
Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a Peter David által írt legelső Spider-Man 2099 sorozat is kiadásra kerül, melynek főszereplője Miguel O'Hara, aki a távoli jövőben veszi fel a pókmaszkot, és küzd meg az igazságtalanság ellen. A sorozatot Hihetetlen Pókember különszámokban olvashatjuk majd a jövő év folyamán.
3. Prédikátor
A kiadó első 4 kiadványa a Vertigo-képregényeket tartalmazó antológiák voltak, mely széria érdeklődés hiányában hamar megszűnt. Most azonban olybá tűnik, hogy a magyar olvasók körében is egyre nagyobb az igény a nem szuperhősös, felnőttesebb, komolyabb hangvételű képregények iránt, így külön öröm, hogy az új irányvonalhoz a Kingpin is csatlakozik a nagy sikerű, 66 részes Preacher széria közlésével. Annak idején a második történet jelent meg magyarul, most elölről indulunk. A megjelenési forma egyelőre még nem fix, de annyi biztos, hogy teljes történeteket tartalmazó puhafedeles kötetekkel kell számolni. Évente 3-4 kötet várható.
4. Y, az utolsó férfi
Májustól kéthavonta lesz megtalálható az újságosoknál a Vertigo másik nagyágyúja, a Y, the last man sorozat is, mely annak idején szintén a Vertigo antológiában debütált. Bár a sorozat első két története már megjelent magyarul, a sorozat az elejétől fog indulni, évi 3-4 számmal, 3 részt tartalmazó, puhafedeles formátumban.

Az új sorozatokon kívül persze folytatódnak az eddig megkezdettek is: a Klónsztori a Peter Parker Pókemberben, a Marvel+ keretein belül Venom vs. Vérontó, X-Men, Szellemlovas, Elektra, X-Faktor, Hulk, Fenegyerek, illetve egy itthon eddig ismeretlen képregény, a Hihetetlen Pókemberben pedig pörög tovább a Big Time. A vaskos Mega Marvel kiadványban Thanos-é lesz a főszerep, valamint a Batman is folytatódik, a New 52 negyedik története terítékre kerül, illetve különszámok is várhatók (The Dark Knight Returns folytatása például). Egy szó mint száz, jövőre is tartsatok a Kingpinnel!Ha támogatnád szerkesztőségünket, az alábbi linken megteheted: https://www.patreon.com/dirrr

Megjegyzések