Akkkkkvárrrrrrium x Krúbi - A legPestibb Est

Akik otthon vannak a hazai underground rap szcénában, és nyomon követik a legújabb történéseket, Krúbi munkásságára minden bizonnyal odafigyelnek; a hazai politikai élet karikírozása mellett a társadalomkritikára, sztereotípiákra és úgy általánosságban a "húgy és szarszagú" magyar viszonyokra reflektáló 94-es születésű előadó üde színfoltja a rap közegnek. A már jó ideje 'sold out' koncertjével tegnap robbantott hatalmasat a Hősszerelmes rapper (nem raper!) Budapest szívében, az Akvárium névre keresztelt szórakozóhelyen.


A Kapitány Máté által megalapozott hangulatot DJ Meghajtó borzolta tovább a már megszokott "kkkrrrr" effektekkel, melyre a közönség is méltó módon reagált. Krúbi színpadra lépése - hasonlóan a nyári Barba Negrás fellépéshez - ismét újdonsággal szolgált, ám Schmuck Andor helyett ezúttal a háttérben villódzó focistadion vizuál, valamint a fellépők focimezei varázsoltak egy plusz hangulati töltetet a koncerthez. A Krúbira jellemző kreativitás tehát ezúttal sem csak a zenékre korlátozódott, ezzel igazán egyedivé téve ezt a tényleg felejthetetlen rap bulit.

Volt itt minden amit csak el tudunk képzelni: a ritkán előadott trekkeken kívül elhangzott Dé:Nash legelső önálló zenéje, Trix, Gege, és Beat-O is tiszteletüket tették, Schmuck a VIP páholyból figyelt, DJ Meghajtó pedig a pult mögül kipattanva ismét trombitát ragadva örvendeztette a lelkes közönséget. A koncert exkluzivitását növeli továbbá a vadonatúj, eddig sehol nem hallott Krúbi trekk, amit hamarosan a nagyérdemű is meghallgathat a már jól megszokott platformokon.

Mindaz az energia, kreativitás, és zenei változatosság, ami Krúbit jellemzi, az egész este alatt 200 százalékosan pörgött bele mindenki arcába, az utolsó előtti számként felcsendülő Nehézlábérzést pedig valószínűleg még a koncerten jelenlevők nagymamái is kívülről fújják. Egy szó mint száz, aki kihagyta ezt az übercool megőrülést, bánhatja, de aggodalomra semmi ok; ahogy Krúbi is mondta, "még találkozunk".

                                      

Megjegyzések