Marvel Figuragyűjtemény #6: Deadpool

A nem képregényrajongó emberek körében is hatalmas népszerűségnek örvendő Deadpool két mozifilmmel, és rengeteg sorozattal a háta mögött vitathatatlanul az egyik ékköve a Marvel Univerzumnak. Humoros és parodisztikus történetei, melyek nem mellőzik a túlzott erőszakot, tartalmaznak megannyi merész aspektust, amik a többi Marvel-képregényben több oknál fogva sem férnének bele. Wade Wilson viszont az a figura, aki szemérmetlenül bármit megtehet és bármit kimondhat; e szabadságérzethez nagyban hozzájárul, hogy tudatában van annak, miszerint ő is egy képregénykarakter, és az olvasókat általában emlékezteti is erre a tényre. Amazonhoz hasonlóan, Ő is szeret kiszólni az olvasókhoz.
A magazinban található Deadpool életrajz igazán szórakoztató kis írás lett, mely tükrözi a karakter sajátos és sokszor kiszámíthatatlanul megdöbbentő életútját. A kissé zavaros eredettörténet, illetve a megannyi halálközeli élmény, és sok hőssel és gonosztevővel való társulás mind rávilágít a már emlegetett tényre: ezzel a karakterrel tényleg bármi megtörténhet büntetlenül, bosszúszomjas képregényrajongók Marvel székházat ostromló lázadása nélkül. Deadpool-t senki nem félti, és még a legvéresebb, legreménytelenebb szituációkat látva is könnyen elmosolyodunk, pláne, ha szeretjük a fekete humort. Pedig ha kicsit jobban belegondolunk, Deadpool, hasonlóan a legtöbb Marvel karakterhez, feltámad, visszatér, és bármilyen szituációban feltalálja magát. A képregények világában azonban a többi karakter is hasonló vonásokat mutat; megannyi karakter volt már kisebb-rövidebb ideig halott, egy idő után azonban rendre visszatérnek, hisz mégiscsak képregényekről van szó.
 A New Mutants 98. számában debütáló hős itthon is bemutatkozott már többször a Kingpin kiadónak köszönhetően, például a Mennydörgőkkel közös történetében, vagy az egy kötetet megélt Új Marvel Extra kiadásban. Utóbbi sztori eredetileg a sokat méltatott Deadpool v2 #11-ben jelent meg, egy igen merész ötlettel, miszerint Wade átveszi a helyét Pókembernek az Amazing Spider-Man 47. számában, és trollkodik egy nagyot. Érdemes elolvasni, igazi formabontó füzet, és az eredeti rajzokat is tartalmazza, természetesen.

A figura a karakterre oly jellemző fegyverekkel varázsolja a polcunkra Deadpool-t, a kidolgozottságra és részletességre pedig gondosan ügyeltek, eléggé el lett találva. A hátán található X pedig utalásként is felfogható akár az X-Fegyver programra, de erről ne szóljatok Wade-nek, esélyes, hogy bepipulna.
 
Megjegyzések