Marvel Figuragyűjtemény #9: Szellemlovas

A Szellemlovas (Ghost Rider) karaktere az 1971-es éve Comics Code enyhülését követően robbant be a képregények világába, az eddigi mainstream Marvel hősökkel merően szembemenő tulajdonságokkal és képességekkel; a misztikus szál, a mágia, démonok, ördög és egyéb különös lények egy sajátos természetfeletti világot képeznek az antihősnek. A magazinban található leírás helyenként zavarosnak és bonyolultnak tűnhet, viszont átfogó képet ad az eddigi történésekről. A Szellemlovas alteregót is, hasonlóan más Marvel karakterekhez, többen magukra öltötték az évtizedek során.
A hazai olvasók esetleg a régi Csodálatos Pókember sorozatból ismerhetik a karakterét, vagy a felejthető, két részt megélt mozifilmből. Aki érdeklődik a karakter iránt, annak jó hír, hogy a Kingpin kiadó jövő évi tervei között szerepel egy Szellemlovas történet publikálása.

Maga a figura patent módon adja vissza a magazinban is hangoztatott "menő" kinézetet, és a koponya körül található láng-effektek is igazán jól el lettek találva.
 

"Első megjelenése a Marvel Spotlight 5. számában volt 1972 augusztusában. A karaktert Roy Thomas, Gary Friedrich és Mike Ploog alkotta meg.
Johnny Blaze, a motorkerékpáros kaszkadőr akkor tett szert erejére mikor beleegyezett, hogy eladja lelkét a „Sátánnak” (akiről később kiderül, hogy Mefisztó volt), hogy megmentse mentorát. Ehelyett azonban lelke egyesült a Zarathos nevű lénnyel. Mikor Blaze Zarathos erejét használja, feje pirosas- narancssárgásan lángoló koponyává változik, kékké Zarathos miatt változik ha fel leli benne az angyalt. Amikor lopnak a bűnözők, a szellemlovas tekintetétől a tisztító tűz átjárja a lelküket és átélik azokat a kínokat, melyet másoknak okoznak" (forrás: http://www.wikiwand.com/hu/Szellemlovas_(Johnny_Blaze))

Itt pedig egy jó kis összefoglaló videót találtok a karakter eredetéről:


Megjegyzések