Marvel Figuragyűjtemény #12 - Kábel

A jövő örökös védelmezőjének, Kábelnek az élete minden szempontból az egyik legérdekesebb a mutánsok közül; Scott Summers, alias Küklopsz, és Jean Grey klónjának, Madelyne Pryor-nak gyermekeként úgymond megrendelésre született az X-ek ellensége, Sinister által. Látszólagos többszöri halála után, tragédiákkal kikövezett karrierje során többször volt ellensége de szövetségese is az X-Mennek, előbbi például a tavaly megjelent Messiáskomplexus című történetben. Az X-Force vezetőjeként ismerkedett meg a mindig vicceskedő zsoldossal, Deadpool-lal, akivel több közös sorozatot is kapott, sőt, egyszer magának Wade-nek köszönhetően "születhetett újjá". A legújabb X-Men történetekben pedig Kábel egy fiatalabb verziójával találkozhatnak az olvasók, csak hogy még inkább szövevényes legyen a figura pályafutása. Ami biztos, hogy legfőbb céljának mindig a jövő megóvását tekinti. 
A gyűjtemény új figurájának kidolgozottsága kiválóra sikeredett, mind a fémkar, mind a fegyver, mind pedig a karakter arcának festése és formázása is profira sikerült. Egyedüli furcsaság, hogy a bal szemén a csillanás nem sárga, hanem fehér színű.
Életrajza röviden: Kábel a gyermeke Küklopsznak és Madelyne Pryornak, aki Jean Grey klónja. Születése Mr Sinister szövevényes terveinek eredménye. Csecsemőkorában Sinister elrabolta, hogy felnevelje. Később Küklopsz és Főnix főellensége, Apokalipszis megfertőzte a Techno-Organikus vírussal, és a túlélésének egyetlen esélye az volt, mint azt egy jelenbe érkezett Askani Klántag elmondta, ha előreküldik a jövőbe 2000 évvel.
Nathan tehát a jövőben nőtt fel, Askani Anya (Rachel) által. Ezt az idővonalat Apokalipszis uralta, ő volt a mindenkori zsarnok. Uralmát viszont megtörte Küklopsz, Főnix, Kábel, és Rachel.
Ezután Küklopsz és Főnix visszatért a jelenbe, magára hagyva Kábelt, aki barátságot kötött Tetherblood-dal, majd egy Kovás nevű mutánssal, aki hozzákapcsolta "a Professzorhoz", ami korábban az X-Factor Hajója volt. Blaquesmith bemutatta Nathant Aliya-nak, akit később el is vett feleségül. Együtt Nathan, Aliya, és Tetherblood megalapították a kiválasztottak klánját, a szabadságharcosokat a poszt-Apokaliptikus világ zsarnokai, a Új Kánaánisták ellen. Ezután megszületett Nathan és Aliya fia, Tyler.
A jövőben töltött utolsó napjaiban Nathan és a Kiválasztottak megküzdöttek Stryfe-fel, Nathan klónjával, akit Apokalipszis nevelt fel. Stryfe megölte Aliya-t, elrabolta Tylert, agymosta, hogy gyűlölje apját. Végül Stryfe a jelenbe menekült, ahova Nathan is követte. A jelenbe került, zavart Nathan-en Charles Xavier, és Maoira MacTaggert segített, hogy közös erővel vadásszanak Stryfe-ra.
Nathan zsoldos lett, felvette a Kábel kódnevet, és a S.H.I.E.L.D.-nek kezdett dolgozni, majd a CIA-nek, később szabad ügynök lett, és találkozott Logan ügynökkel. Megalapította a Hatok (Six Pack) csoportját, később romantikus kapcsolatba került egycsoprttársával, Dominóval. Az utolsó küldetésükön Stryfe-fel találkoztak, aki legyőzte a csapatot, akik ezek után szétszéledtek. (forrás: adattar.kepregeny.net)

Megjegyzések