Marvel Figuragyűjtemény #15 - Dr. Strange

Doktor Strange karaktere hazánkban többnyire a hősök segítőjeként tűnt fel kisebb-nagyobb mellékszerepekben (például Pókember oldalán), vagy az Új Bosszú Angyalai tagjaként, önálló története nemigen jelent meg magyarul. A Bosszúállók: Végtelen Háború filmben is nagy szerepet betöltő varázsló azonban a vásznon úgy látszik nagyobb sikereket tud elérni a hazai rajongók körében, mint a képregények lapjain. A mozifilmben Benedict Cumberbatch által megformált karakter képregényben a Strange Tales 110. számában tűnt fel először, Jack Kirby és Stan Lee tolmácsolásában. Azóta rengeteg nagy csatát megvívott szólóban és csapatban egyaránt, és természetesen meghalni is sikerült már neki, ahogy az egy képregényhőshöz illik (Secret Wars, 2015). Strange segítségét általában ott kérik a hősök, ahol az ő hatókörük véget ér. Kissé morcosan, vagy jókedvűen, a lényeg hogy végül mindig segít a varázsló a Marvel univerzum hőseinek, ha épp nincs házon kívül (például egy másik dimenzióban.)
Stephen Strange brilliáns és arrogáns idegsebész volt, akinek karrierjét egy autóbaleset törte derékba, mivel kezei idegi károsodást szenvedtek. Ezután Dr. Strange még a szikét sem tudta tartani. Elcsüggedt, mivel kipróbált minden gyógymódot, de sikertelenül. Végül hallott a Tibetben található Ősi Egyről (Ancient One). Strange elutazott, hogy találkozzon a varázslóval, a csoda esélyével. Egy fájdalmas utazás után be kellett bizonyítania, hogy méltó. Strange leleplezett egy összeesküvést ami meg akarta ölni az Ősi Egyet,így megmentette a bölcs életét, aki tanítványának fogadta. Miután Strange kitanulta a varázslást, visszatért New Yorkba. Különcnek tartják, ő a Föld Legfőbb Varázslója(Sorcerer Supreme). (forrás: adattar.kepregeny.net)

Az eddigi figurák közül Strange kapta a legnagyobb dobozt, köszönhetően maga elé kinyújtott karjának. A kidolgozás szinte tökéletes, mind a ruháját, mind az arckifejezését sikerült tökéletes részletességgel visszaadni.

Megjegyzések