Marvel Figuragyűjtemény #20 - Hangya

A Hangya, vagyis Scott Lang immáron a Marvel filmes univerzumának is fontos szereplője lett; humoros jellemével, hatalmas tudásával, és rátermettségével új színt vitt a filmek történetébe is. Tragikus halálát a magyar olvasók is ismerhetik, ezután azonban nem meglepő módon nem sokkal később visszahozták a halálból. Scott 1979-es első feltűnését követően számos alkalommal tért vissza saját és más karakterek, vagy csapatok címeiben.
Scott Lang tehetséges elektro-műszerész volt, de többre vágyott, minthogy családja szerelőműhelyében tengesse életét. Scott hamarosan elhagyta a műhelyt, és betörő lett. Bűnöző életmódja nem tartott sokáig, elég hamar lekapcsolták, és három évet húzott le egy börtönben, ahonnan jó magaviselete miatt engedték ki. Lang, már a börtönévek alatt folytatta technikusi tanulmányait, és szabadulása után a Stark Iparvállalat tervezési részlegénél kapott állást. Mikor lánya súlyosan megbetegedett, és Scott senkitől sem kapott megfelelő orvosi segítséget, újra a betörés látszott az egyetlen megoldásnak számára. Betört Dr. Henry Pym New Jersey-i otthonába, és ellopta a Hangya jelmezt, valamint a méretcsökkentő gázt. Pym ez alatt az idő alatt Fullánk néven tevékenykedett. Scott végül is talált gyógymódot lánya bajára, és később Vasember és a Bosszú Angyalainak segítője lett a törvény oldalán. Egy időre felhagyott az álruhás élettel, hogy saját ezermester boltját vezesse. A Bosszú Angyalai: Káosz történetben lelte halálát (egy időre). (forrás: adattar.kerpegeny.net)
A figura jelmezének pontos kidolgozottsága, illetve jellegzetes sisakjának precíz ábrázolása a legjobb figurák közé sorolja a karaktert az eddigi szórásból.

Megjegyzések