Megjelent az új Batman-kártyasorozat!

A szemfülesebb gyűjtők bizonyára már felfigyelhettek az immáron hazánkban is elérhető Lego Batman-kártyasorozatra. Elég ritkaságszámba megy, amikor képregényes tematikájú - gondolok itt főleg a Marvel-re és DC-re - kártyákat forgalmaznak itthon, sőt, szinte egyáltalán nem jellemző. A focis kártyák mellett Star Wars, illetve egyéb filmekhez és animációsfilmekhez köthető sorok kerülnek kiadásra, de talán a képregények nagy népszerűségének köszönhetően ezúttal láttak fantáziát ennek a sornak a kiadásában.
A csomagonként öt lapot rejtő tasakok gyűjtőtokkal, limitált lapokkal és multipack kiszerelésekkel együtt megvásárolhatóak, ráadásul ezzel egyidőben egy Batman magazin is indult, ami inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg. A kártyákkal a gyűjtögetés mellett természetesen játszani is lehet, de engem most leginkább a kártyák minősége érdekel a rajta levő grafikákkal és karakterekkel. Beszereztem egy multipack-csomagot, kibontottam, így egy bemutató keretében megoszthatom veletek a szériával kapcsolatos tapasztalataimat, amik összességében eléggé pozitívak.
A multipack öt csomag kártyát, és egy limitált lapot tartalmaz. A további limitált lapok a gyűjtőmappához, illetve a Batman magazinhoz járnak, és a multipack is kétfélével szerezhető be; az egyiken Superman, Batman és Wonder Woman feszít, a másikon Shazam, amit meg is tudok mutatni nektek.
 Amint a képen is láthatjátok, négy különböző csomagolással érhetők el a kártyák. Ezekben szerencsére nem találkoztam duplikátummal, így a lehető legtöbbféle kártyát tudom most bemutatni nektek. Akkor nézzük, miből élünk.
Character cards: a legtöbb, számszerint 79 darabból álló kategória teszi ki a sor legnagyobb részét, melyeken egészalakos képeket láthatunk a DC karakterek Lego-változatairól. A figurák minimalista, Lego-változata mesteri módon adja vissza a karakterek főbb ismertetőjegyeit, elég mutatós módon. Az egységes design nagyon jól áll a karaktereknek, akinek tetszenek például a Funko Pop figurák, azoknak biztos ezek a lapok is tetszeni fognak. Ami külön öröm számomra, hogy még a nemrég magyarul (újra) megjelent Baglyok Bírósága és Baglyok Városa sztoriból is belekerül a kultikus karakter, a Talon Assasin. Összességében véleményem szerint el lettek találva ezek a lapok, a minimalista stílus pedig sok apró részletet rejt magában, és rendkívül kidolgozottak a kártyák.
Mighty micros cards: ebből a típusból 18 darab található a sorban, az öt csomagból nekem most egy jutott.
Action cards: a karaktereket akció közben láthatjuk ebben a szekcióban, a teljes sorból ez 27 kártyát tesz ki. Dinamikusak a képek, a mozgás ötletesen van érzékeltetve.
Vehicle cards: a karakterek elengedhetetlen járművei, a Bat-tank behalás! De még Steve Trevor repülője is belekerült, külön plusz pont emiatt. Harley Quinn pedig már az új kinézettel feszít, pedig mennyivel jobban mutatna a régi...
Puzzle cards: ezekből összesen 18 található a sorban, ami azt jelenti, hogy két teljes egészoldalas kép rakható ki belőlük (a mappában egy oldalon 9 kártya fér el). Bizarro arckifejezése valami frenetikus, iszonyú mókás a karakter így "legósítva" is.
Holo foil cards: az elmaradhatatlan "csillogós" lapok ezúttal sem maradhatnak ki, ebből a típusból 19 található a pakliban. Az a Cyborg igazán impozánsra sikeredett.
Justice League cards: 9 lapot, vagyis egy oldalt tesznek ki, ebből a típusból sajnos nem sikerült egyet sem bezsákolnom.

The Joker cards: szintén csillogós kivitelezésben a karaktereket  az adott nemezisükkel, "ellentétükkel" láthatjuk. A Batzarro nekem újdonság amúgy.
Ultra foil cards: 5 csomagból egyben található ez a típus, összesen pedig 10 létezik belőle. Nekem egy igazán cool Bane-t sikerült kifogni.
Összesítve tehát 202 kártya a teljes sor.

Normál kártyák
  • 79 Character cards
  • 18 Mighty micros cards
  • 27 Action Cards
  • 18 Vehicle cards
  • 18 Puzzle cards

Speciális kártyák
  • 19 Holo foil cards
  • 9 Justice League Cards
  • 4 The Joker cards
  • 10 Ultra foil cards
Mindenkinek jó gyűjtögetést, véleményem szerint el lett találva ez a sor, és kiváló grafikával vannak megáldva a lapok. Batzarro rulez!

Megjegyzések