Ezek lesznek a Marvel filmes univerzumának következő filmjei (SDCC 2019)

Mindössze néhány órája jelentették be a San Diego Comic Con rendezvényen ünnepélyes keretek között az MCU, vagyis a Marvel filmes univerzumának következő dobásait. A már eddig bejelentett vagy sejtett filmeken túl meglepetések is vannak, amik alapján biztos kijelenthetjük, hogy bizony izgalmas éveknek nézünk elébe a Marvel filmek terén. Alapvető információkon túl a szereplőgárda egy részéről is lehullt a lepel.


Elsőként kezdjük is egy új címmel: The Eternals (Örökkévalók) címmel érkezik a Jack Kirby által megalkotott karaktercsalád önálló filmje, amihez foghatót eddig még garantáltan nem láthattunk a vásznon. Aki szeretne kicsit hamarabb megismerkedni képregényes változatukkal, az idén novemberben megteheti, ugyanis a Neil Gaiman által írt Eternals minisorozat novemberben jelenik meg a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény lapjain. A szereplőgárda is izgalmas, vessünk rá egy pillantást.

Richard Madden - Ikaris
Kumail Nanjiani - Kingo
Lauren Ridloff - Makkari
Brian Tyree Henry - Phastos
Salma Hayek - Ajak
Lia McHugh - Sprite
Don Lee - Gilgamesh
Angelina Jolie - Thena. 

Rendező: Chloé Zhao
Premier: 2020 november 6.


Az első sorozat, ami a Disney+ streaming szolgáltatáson lesz elérhető, a The Falcon and the Winter Soldier lesz, nem meglepő módon Anthony Mackie-vel, és Sebastian Stan-nal a főszerepben. Ami újdonság, hogy Zémó Báróként visszatér Daniel Brühl. 

Premier: 2020 ősz

A már korábban belengetett első önálló Shang Chi film főszereplője Simu Liu lesz, ellenfeleként pedig megjelenik Mandarin, akit Tony Leung fog alakítani.

Premier: 2021, február 21.


A második Disney+ sorozat WandaVision címmel érkezik, Elizabeth Olsen-nel és Paul Bethany-val. Teyonah Parris pedig Monica Rambeu szerepében fog feltűnni, utóbbi karakterrel pedig gyerekként a Marvel Kapitány filmben találkozhattunk nem is olyan rég.

Premier: 2021 tavasz


Szintén 2021 tavaszán érkezik Tom Hiddleston főszereplésével a Loki sorozat, amiről egyelőre nem derült ki más információ.


A WandaVision sorozat történetéhez kapcsolódóan érkezik kedvenc varázslónk második filmje, Doctor Strange in the Multiverse of Madness címmel.

Benedict Cumberbatch - Dr. Strange
Elizabeth Olsen - Skarlát Boszorkány

Rendező: Scott Derrickson
Premier: 2021 május 7.


Az MCU első animációsfilm sorozata is készülőben van, méghozzá a What if? című képregénysorozatból. Ezekben a történetekben "Mi lett volna, ha...?" felkiáltással alternatív, a fősodorban meg nem történt cselekmények kerülnek elmesélésre. Watcher, vagyis a Szemlélő szinkronhangjaként Jeffrey Wright érkezik, a már ismert MCU karaktereket pedig saját színészeik szólaltatják majd meg.

Premier: 2021 nyár


Sólyomszem saját sorozatában természetesen Jeremy Renner-t láthatjuk majd, fontos szereplőként pedig feltűnik Kate Bishop karaktere, Clint lánya.

Premier: 2021 ősz


Thor: Love and Thunder címmel érkezik a negyedik Thor film, Taika Waititi rendezésében. Chris Hemsworth és Tessa Thompson mellett Natalie Portman tér vissza Jane Foster szerepében, nem is akármilyen szerepben: ő lesz a női Thor!

Premier: 2021 november 5.


Fekete Özvegy önálló filmben tér vissza első önálló kalandjában, aminek egy részét idén nyáron Budapesten forgatták. Felmerültek találgatások, hogy vajon a híres "budapesti kalandot" fogjuk-e megismerni, ám a szereplők között nem látjuk a Sólyomszemet alakító Jeremy Renner-t, ami persze koránt sem jelent semmit.

További szereplők:
David Harbour - Alexei AKA The Red Guardian
Florence Pugh - Yelena
O-T Fagbenle - Mason
Rachel Weisz - Melina

Rendező: Cate Shortland
Premier: 2020 május 1.


Végezetül pedig Kevin Feige egy nem várt karakter feltűnésével rukkolt elő: Mahershala Ali főszereplésével érkezik Blade, vagyis Penge MCU-változata!


Kifejezetten erős felhozatalnak nézünk elébe az elkövetkező években, azt hiszem semmi okunk nem lehet a panaszra.

Forrás: marvel.com

Megjegyzések