Marvel Figuragyűjtemény #25 - Bestia

Az X-men oszlops tagja, Henry McCoy, vagyis a Bestia mutatkozik be a gyűjtemény legújabb darabjaként. Emberfeletti intelligenciája szöges ellentétben áll szörnyszerű kinézetével, és akárcsak Ben Grimm, ő is egy "normális" külsőre vágyna. A borítón, és egyben a figurán is a John Cassidy által papírra vetett változata elevenedik meg a karakternek. A figura kidolgozottsága szép, a bunda megjelenítése aprólékosan és precízen van ábrázolva, illetve az arckifejezés is ütősre sikeredett.
Henry McCoy mutáns képességei már születésekor nyilvánvalóak voltak. Esetében a mutáció feltételezhető, hogy apja jelentős radioaktív sugárdózist kapott egy nukleáris kísérlet közben bekövetkezett baleset során. A fiatal McCoy emberfeletti gyorsaságával és atlétatermetével már az iskolában kellő elismerést vívott ki magának: a rögbicsapat sztárja lett. Ekkoriban történt, hogy Charles Xavier professzor hírét vette a fiatalember képességeinek és meghívta Tehetséggondozó Iskolájába. Xavier professzor első csapata, az eredeti X-ek tagjaként a Bestia álnevet kapta. Az iskola elvégzése után McCoy a Brand Vállalatnál helyezkedett el kutató genetikusként. Itt izolált egy anyagot, amely alkalmas volt mutáció megindítására, és kifejlesztette a szérumot, amelytől azt remélte, hogy kellőképpen elváltoztatja a külsejét ahhoz, hogy játszva felkutathassa az ellenséges ügynököket és leszámolhasson velük. A szer hatására egész testét szőr nőtte be, szemfogai megnagyobbodtak, és már addig is elképesztő testi ereje még tovább fokozódott. Ám túl sokáig maradt ebben az elváltozott állapotban, és rá kellett döbbennie, hogy nem tud visszaváltozni eredeti alakjába. Sokáig tartott, amíg Henry McCoy megtanulta elfogadni valóban inkább bestiára emlékeztető külsejét. Otthagyta a Brand Vállalatot, csatlakozott a Bosszú Angyalaihoz, egyszóval főállású szuperhős lttt belőle. Mivel nem volt megelégedve feladatával, McCoy otthagyta a Bosszú Angyalait, hogy csatlakozzon az Oltalmazókhoz. Elhatározta, hogy átszervezi a csapatot, jóval szabályszerűbb és összetartóbb társaságot csinál belőle. Később ő és az "eredeti" X-ek újraegyesültek és létrehozták azt a csoportosulást, amelyet ma X-Faktor néven ismer mindenki.
Nemrégiben egy genetikus, név szerint dr. Carl Maddicks elrabolta a Bestiát és egy kísérletet hajtott végre rajta, amelynek célja az volt, hogy semlegesítse annak a szérumnak a hatását, amely annak idején előidézte a Bestia mutációját. A kísérlet eredményeképpen Bestia visszanyerte eredeti emberi alakját, bár a keze és a lába szokatlanul nagy maradt. Emberfeletti képességei, amelyekre alakváltozása során tett szert, megmaradtak.
Minthogy kiderült, valahányszor az emberi külsejét visszanyert Bestia a képességeit használja; egyre inkább leépül szellemileg, meg kellett találni a módját, hogy ismét felvegye a Bestia majomszerű alakját és így visszanyerje intellektusát. (forrás: adattar.kepregeny.net)

Megjegyzések