Őrült teória: a Doktor Strange 2-ben felbukkanhat Raimi Pókembere

A wegotthisdiscovered.com cikkében egy Loutermit nevű Reddit felhasználó elméletét olvashatjuk, amely a Doktor Strange második részével kapcsolatos. Mint az a San Diego Comic Con-on nyilvánosságra került, a következő Strange film címe "Doctor Strange in the Multiverse of madness" lesz, ami feldobja a labdát a multiverzumról szóló rajongói feltételezéseknek. Bár a legújabb Pókember filmben csak kamu volt az egész, a mágiának köszönhetően Strange képes más univerzumokba belépni, ahogy az első filmjében is kitűnik.
A teória szerint más filmes univerzumok előtt is megnyithatja a kaput ez a film, elég sok rajongói képet láthattunk már az utóbbi időben, ami mindhárom eddigi filmes Pókembert egy plakáton ábrázolja. A teória megalkotója bizonyítékként Raimi Pókemberének második részét említi, ahol J. Jonah Jameson legyintve közli, hogy a Doktor Strange név már foglalt. Mivel a Pókember: Idegenben stáblista utáni jelenetében J. K. Simmons tűnik fel JJJ szerepében, feltételezhetjük azt, hogy az MCU ugyanabban a multiverzumban játszódik, mint Raimi trilógiája.

Még ha ez csak egy eszement feltételezés is, a sötétben tapogatózva igazán kreatív ötletekkel tudnak előrukkolni a rajongók. Reálisan nézve az eddigi Marvel filmeket, kevés erre a crossover-re az esély, bár hasonló ötlet fog megvalósulni nem is olyan sokára az Arrow 8. évadában, ahol a klasszikus Crisis on infinite earths című történetbe korábbi DC-filmekből és sorozatokból is felvonultatnak majd alternatív variációkat az egyes karakterekre. Ennek tudatában pedig már nem is tűnik akkora őrültségnek a fentebb taglalt rajongói elmélet.
Az előzetes hírek szerint Skarlát Boszorkány is nagy szerephez juthat a filmben, könnyen lehet, hogy a valóságtorzító erejével Wanda egy olyan világot akar majd formálni a különböző multiverzumokból, ahol boldogan élhet Vízióval. A Doctor Strange in the Multiverse of Madness előreláthatólag 2021. májusában kerül mozikba.

Megjegyzések