Marvel Figuragyűjtemény #26 - Árnymacska

Az X-Men oszlopos tagja, Árnymacska már több ízben bemutatkozott a magyar képregényrajongók között; láthattuk a Semic-es X-Men sorozatban, az Újvilág X-Men sorozatban, a Csodálatos Pókember v2 lapjain Peter barátnőjeként, a Marvel+ és Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény sorozatokban az Astonishing X-Men történeteiben, illetve a Képkocka kiadó X-Men köteteiben is. Véleményem szerint a borítón található grafika semennyire nem adja vissza a karakter lényegét, ezért is választottam a cikkhez egy teljesen más hangulatú rajzot, amit sokkal jobban visszaadja a karakter valóját.
Mutáns képességei fiatal korában jelentkeztek, ekkor fedezte fel őt X-Professzor, és vették be az X-Men-be, a "Tehetségkutató Iskolába". Felvette a Sprite nevet, és egy darabig az X-ekkel kalandozott. Később kódnevét Arielre, majd Árnymacskára változtatta.
Egy távol-keleti utazása során uralmába kerítette az Ogun, Rozsomák régi tanítómestere és barátja. Befolyása alól Rozsomák szabadította ki, de harcművészeti képességei még így is megmaradtak.
Egy másik kalandban találkozott egy Mutáns Mészárlás alatt a Martalóc Szigonnyal, aki súlyosan megsebesítette, és testét állandó anyagtalanságba helyezte. Ebből az állapotból csak Reed Richards vagy Fátum Doktor tudása hozhatta volna vissza, de még így is csak időlegesen tudott megszilárdulni.
A Muir-szigeten töltötte gyógyulási idejét, de amikor az idegen Mojo elrabolta Főnixet (Rachel-t), ő is a segítségére sietett, és miután kiszabadították, társaival megalapította az Excaliburt.
Az Excaliburban Kitty sok időt töltött Merlin Külső Világán, később a Muir-szigetre tették át bázisukat. (forrás: adattar.kepregeny.net)
Külön plusz pont a figura miatt, hogy Lockheed is rajta van, sokkal dekoratívabb a karakter, mintha csak egyedül ácsorogna. Az arckifejezés bár nem a legjobb, de a korábbi eresztésekhez képest még mindig az elviselhetőbb kategóriába tartozik.

Megjegyzések