Marvel Figuragyűjtemény #27 - Kraven, a vadász

Kraven, a vadász Pókember ellenfeleként híresült el, és bár sok ideig nehéz volt őt komolyan venni, a Pókember: Kraven utolsó vadászata című történet valószínűleg sokakat meggyőzött ennek az ellenkezőjéről. Magyar kiadásban láthattuk kissé komikusabb megfogalmazásban is a Csodálatos Pókember v2 (Ultimate Spider-Man) sorozatban, ahol egy celebként reality show-t forgatott Pókember becserkészéséről. Az Amerikában jelenleg futó, Nick Spencer nevével fémjelzett sorozatban pedig szintén fontos szerepet kapott a tapasztalt vadász. A képregényfilmek terén sem kell már túl sokat várnunk rá, a Sony ugyanis tervez a karakterrel egy önálló filmet (hasonlóan a Venom-hoz, feltételezhetően Pókember nélkül)
Sergei egy orosz arisztokrata családban nevelkedett, majd miután családja teljes vagyona elúszott, Afrikába utazott. Hamarosan felvette a Kraven nevet és a világ leghíresebb vadászává vált. Afrikában elvesztette nemesi mivoltát, viszont tökélyre fejlesztette érzékeit a dzsungelben töltött évek alatt. Vadászként minden elképzelhető trófeát begyűjtött, és már nem talált méltó ellenfélre az őserdő állatai közt. Ekkor új prédát szemelt ki magának, eltökélte, hogy levadássza New York rengetegének ízeltlábú szuperhősét, a Pókembert. Kraven, hogy növelje esélyeit a hálószövővel szemben, elkészített egy nagyon ritka elixírt. A szérum hatalmas erőt és vadállati sebességet adott a vadásznak, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy megszerezze Pókember fejét a gyűjteményébe. Számos ütközet után, Kraven végül legyőzte a falmászót, és miután élve elásta Peter-t, diadala betetőzéseként felvette annak fekete pókruháját. Kraven be akarta bizonyítani, hogy jobb, mint az eredeti Pókember, ezért felkutatta és elfogta a Vermin nevű lényt, akit Pókember csak egyszer tudott legyőzni, de akkor is csak Amerika Kapitány segítségével. A Vadász rémséges tetteket hajtott végre Pókember álruhájában, mire az ki tudta ásni magát a föld alól, ahová Kraven temette. Utolsó összecsapásuk során Pókember megszégyenítő vereséget mért a Vadászra, aki összeroppanva a kudarctól önkezével vetett véget életének. Ez volt Kraven "utolsó vadászata", ami után többször is visszatért, hogy megkeserítse Peter amúgy sem felhőtlen életét. (forrás: adattar.kepregeny.net)
A figura kinézete visszaadja azt a hangulatot és benyomást, amit a képregények is közvetítenek. Kinézetre egy bohókás, komolyanvehetetlen piti bűnözőnek tűnik, de mind motivációban, mind tettekben bizonyította már létjogosultságát az évek alatt. Korántsem egy egysíkú karakter.

Megjegyzések