Marvel Figuragyűjtemény #28 - Elektra

Elektra számos alkalommal bemutatkozott már a magyar képregényolvasók körében; mind filmes, mind képregényes szereplései változatosságról árulkodnak, tipikusan ő az a női karakter, ami folyamatos változtatásra sarkallja az írókat. A 2003-as Fenegyerek mozifilmben Jennifer Garner keltette életre a karaktert, a Netflix-es sorozatban viszont már egy jóval érdekesebb, és sokrétűbb inkarnációval találtuk szemben magunkat. Jelenleg a Marvel+ sorozatban olvashatjuk kalandjait.
Elektra Natchios az amerikai görög nagykövet lánya, tanulmányait a Columbia Egyetemen végezte, és itt találkozott Matt Murdock-kal, a Fenegyerekkel. Románcuk alatt Murdock beavatta titkába, hogy vak ugyan, de különleges érzékekkel bír. Egy alkalommal, amikor Elektra apját elrabolták ismeretlen terroristák, álarcos hősként állt Fenegyerek mellé. Balszerencséjére egy rendőr lelőtte az apját, mivel őt is terroristának nézte. Ekkor fordult Elektra minden törvény és rend ellen. Elhagyta az egyetemet, az USA-t, és Fenegyereket.
Japánba utazott, harcművészeteket tanulni. Egy szervezethez került, aminek vezetője egy Bot nevű alak volt a vezetője - aki mellesleg Fenegyereket is képezte. Amikor felfedezte, hogy képtelen továbbfejlődni, mivel szívét még mindig apja gyásza tölti el, Bot elküldte a szervezetből. Ekkor csatlakozott a Kéz nevű orgyilkos csoporthoz. Amikor azok korábbi szenszeje meggyilkolására küldték, otthagyta őket.
Orgyilkosként és fejvadászként tengetve napjait a sors újra összehozta a Fenegyerekkel, akinek egy barátját, Foggy Nelson-t ölte épp meg, amikor ő épp "Matt csaja"-két felismerte. Nem sokkal később Elektrát megölte Célpont, hogy Vezérnek bebizonyítsa rátermettségét.
A Kéz azonban feltámasztotta, Bot bandájának egyik emberével, Kővel, majd Bot társaságában Rozsomáknak segítettek felépülni adamantium csontjainak elvesztéséből.
Jelenleg New York-ban él, új élete kialakításával van elfoglalva. (forrás: adattar.kepregeny.net)
Kézzel festett prémium minőség ide vagy oda, a női karakterek ábrázolása nem az erőssége ennek a figuragyűjteménynek. Egészen pontosan Elektra arcával nem vagyok kibékülve, ami elég jellegtelenre sikerült, kissé bamba ábrázattal. De sebaj, a ruha és a tőrök azért a helyükön vannak, és elfogadható összhatást keltenek.

Megjegyzések