Marvel Figuragyűjtemény #30 - Fekete Macska

 Sok nővel volt már dolga Pókembernek, akikben közös pont, hogy időről-időre felbukkannak a semmiből, majd ugyanazzal a lendülettel el is tűnnek. Felicia Hardy, vagyis a Fekete Macska azért volt kivételes Peter életében, mert nem csak Pókember szerelme, de egyben bűnüldöző társa is volt, tehát nem csak a négy fal között akrobatikáztak. Viharos szakításuk után többször szerepelt Pókember sztorikban, illetve nemrég kapott egy új minisorozatot is a Marvel-től, ami jelenleg is fut. Magyar kiadások terén érdemes megemlíteni Kevin Smith történetét, ami Pókember és Fekete Macska különszámokban jelent meg, és jóval felnőttesebb témákat boncolgat, mint a legtöbb Pók-sztori: a prostitúciót és a drogbizniszt. Kapcsolatuk fénypontja pedig a Peter Parker Pókember sorozatban olvasható. Nagy kedvencem volt egyébként a karakter a Fox Kids-es Pókember rajzfilmsorozatban.
Megtudva, hogy apja besurranó tolvaj volt, Felicia Hardy úgy döntött, követi a családi hagyományt. Tökéletes tolvajjá és harcművésszé képezte magát, és felvette a Fekete Macska álcát. Rablásai alatt átrendezte a berendezést, balszerencse látszatát okozó csapdákat hagyva hátra maga után. Egy alkalommal azonban Pókemberrel hozta össze a sors, aki elfogta, és börtönbe juttatta.
Szabadulása után bűnüldöző lett, és beleszeretett Pókemberbe, majd megosztották egymással titkaikat. Felfedte, hogy nincs szuperképessége, és egy, Octopus Doktorral vívott csata során szerzett súlyos sérülés miatt Pókember úgy döntött, hogy ez a fajta szórakozás túl veszélyes a lánynak.
Felicia Wilson Fisk-hez, a New York-i alvilág Vezéréhez fordult, akinek tudósai elhozták szuperképességeit. Cserébe a Vezérnek kellett dolgoznia, így visszatért Pókember közelébe.
Hamarosan Pókember felfedezte Felicia szuperképességét, és hogy az folyamatosan növekszik, mindkettejükre egyre nagyobb balszerencsét hozva. Útjaik újra szétváltak emiatt.
Csalódva képességében, a Csodadoktor segítségére volt szüksége, hogy eltávolítsa a rossz szerencsét maga körül. Ereje eltűnt, de segítsége nélküle mindig bajba került, amikor összeütközésbe került másokkal.
Mindezekért a Pókot okolva, bosszút fogadott ellene. A Külföldi embere lett, viszont amikor a Pókemberrel kellett volna végezni, meggondolta magát, és együtt a Külföldi ellen fordultak. Később elhagyta New Yorkot, tartva a Külföldi bérgyilkoshálózatától.
Amikor visszatért, Pókember már megnősült. Hogy a közelébe kerüljön, Flash Thompsonnal kezdett randevúzgatni. A fegyvertárát a Pléhsuszterrel javíttatta fel. Időközben beleszeretett Flash-be, így Pókembertől már nem akarva semmit, barátokká válhattak. (forrás: adattar.kepregeny.net)

Az egyik olyan karakter, amit a legdögösebbre illett volna megcsinálni, ha már a legtöbb történetben kihasználják a rajzolók Felicia Hardy "adottságait". Ennek ellenére kifejezetten átlagos az ábrázolás, és az arckifejezés sem éppen meggyőző.

Megjegyzések