Marvel Figyuragyűjtemény #32 - Penge

Penge, a vámpírvadász már három filmet is magáénak tudhat, és nemsokára az MCU-ban is tiszteletét teszi a többi Marvel hős között. Kétségtelenül van igény az effajta sötétebb tónusú, korhatáros karakterek irányába is, ami a Marvel tervezetében is egyre inkább jelen van, például a Moon Knight sorozat formájában. Önálló képregénnyel egyelőre nem büszkélkedhet a karakter magyar viszonylatban.
Igazán keveset tudni az eredetéről, a motivációjáról, a lényeg tömören annyi, hogy születésekor az anyját megharapta egy vámpír, és a fiatal nő belehalt a harapásba. Ugyanakkor a vámpírharapás következtében Blade véráramába került egy enzim, ami által immunis lett a vámpírharapásra. Fiatal korában megesküdött, hogy bosszút áll anyja haláláért és kiirt minden vámpírt, aki a keze ügyébe akad. Ezért is lett a neve Blade - a vámpírvadász. A vámpírok mellett más sötét okkult erőket is igyekszik eltörölni a Föld színéről, elsősorban a Darkhold terjesztőit. A Darkhold egy ősi okkult könyv, melyből ha valaki akár csak egy oldalt is elolvas, az azonnal a fekete mágia hatása alá kerül: démonok ragadják el és egész életében a pokolban fog szenvedni. Az emberek általában úgy ismerkednek meg a Darkhold oldalaival, hogy egy sötét öltönyös törpe meglátogatja őket és átad nekik egy fekete borítékot. Ezzel be is teljesedett a sorsuk. Ahogy kibontják és kiveszik belőle a Darkhold benne lévő lapját és elkezdik olvasni a számukra érthetetlen sorokat-máris bevégeztetett számukra. Viszont vannak, akik tudnak a Darkhold létezéséről és az a céljuk, hogy a Földön fellelhető összes Darkhold oldalt megsemmisítsék. Nekik segít be időnként Blade.(forrás: adattar.kepregeny.net)

A figura felépítése menőre sikeredett, nem látok benne különösebb hibát, vagy pontatlanságot. A szemüveggel pedig az elálló szemeket is kiküszöbölték.

Megjegyzések