Megérkezett a Skywalker kora gyűjtögetős kártya!

Nem kellett sokat várni a legújabb Star Wars kártyasorra sem, a Topps kártyacsomagjai a napokban érkeztek meg a hazai boltokba. Vettünk is gyorsan öt csomag kártyát, így első kézből számolhatunk be a kártyák minőségéről. Ezúttal háromféle csomagolással szerezhetjük be a szériát, és egyenként 6 darab lapot tartalmaz egy csomag a szokásos öthöz képest. Na de nézzük is a kártyákat!
Összességében elmondhatjuk, hogy a ~168 lapból álló széria kártyái nagyon igényes, és letisztult formavilágot követnek. A Topps igyekezett a feliratokat és egyéb vonatkozó ábrákat teljes mértékben lecsökkenteni, hogy a hangsúly az adott illusztráción legyen. A feliratozás amúgy gyönyörű króm betűkkel készült a legtöbb kártyán. Az alapsor 99 kártyából áll, a legtöbb a fehér színt kapta a ritkábbak pedig kék (1:1), zöld (1:4), lila (1:4), piros (1:12), arany (1:995), fekete (1:24,860) jelzettel vannak ellátva, és sokkal ritkábbak is a többinél, főleg a fekete, amihez elég nagy szerencse kell, hogy beszerezhessük. A karakterlapokon kívül a fontosabb momentumokat, és helyszíneket és járműveket gyűjthetjük össze.A következő kategória az 'Illustrated characters', összesen 19 lappal, nekem kettőre sikerült bukkannom ebben az öt csomagban. Egységes háttér, teljes alakos képek, normál, fehér színű feliratokkal.
A 'Ships and vehicles' járműves szekcióból egyre bukkantam rá, ennek a dizájnja az előző kategóriához illeszkedik inkább, nekem különösebben nem tetszik, sokkal szebbek a keret nélküli lapok.
'May the force be with you' lapokra nem bukkantam, ebből amúgy összesen 5 van. A 'Kylo Ren continuity' kategória elég érdekes, hisz ebben a szériában, csak a 6-15-ös lapokra lehet szert tenni, a továbbiak valószínűleg a Journey... sorban jöttek ki, amiket Magyarországon nem forgalmaztak. Matricás lapokból egy R2-D2-t fogtam ki, ebből összesen 19 darab van (leszedhetjük a matricát, alatta lényegében ugyanaz a kép megtalálható.)
Limitált lapokból 6 darab lesz, ezek valószínűleg a Star Wars magazinnal, vagy egyéb kiadásokkal lesznek beszerezhetőek. A "Crush the resistance" lapok főként feliratokból álló képek, nekem nem igazán tetszenek, túl sterilnek tartom a többi laphoz képest. Kicsit unalmas már ez a vonulat. Ebből amúgy 8, és a 'Long live the rebellion" lapokból szintén 8 darab van (ebből nem jött egy sem).
'Movie cards' 2 darab, 'Patch cards' 6 darab, ezekből nem tudok mutatni egyet sem.

Megjegyzések