Marvel Figuragyűjtemény #37 - Vihar

Az X-Men oszlopos tagja, Ororo Munroe, vagyis Vihar számos történetben bemutatkozott már a hazai színtéren. A Fox Kids-en sugárzott X-Men rajfilmben, a Semic kiadó 37 részt megélt képregénysorozatában, az Újvilág X-Men sorozatban, illetve a Marvel+ és Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény sorozatokban. Legutóbb a Hulk Világháború történetben láthattuk őt, Fekete Párduc feleségeként.
Életrajza röviden: Kairóban élt, egy bombázás alkalmával szüleire és rá omlott egy ház. Szülei életüket vesztették, ő pedig gyógyíthatatlan klausztrofóbiát szerzett. Ez után tolvajként élt, ekkor találkozott Charles Xavierrel.
Forge készített a kormánynak a Szipolyok ellen. Képességeit ugyan nem veszítette el, csak a módot nem tudta, hogyan férjen hozzájuk. A módot egy alternatív világban ismerte meg, amikor őt és Forge-ot a Csaló odavarázsolta.
Két nagyobb fizikai változáson esett át azóta: Először, amikor Dadus gyermekké változtatta, másodszor, amikor az Új Mutánsokkal együtt elrabolták a genoshaiak. Mutáns rabszolgává alakították, megkapta a "20-as mutált" nevet. De a Génmérnök elrontott valamit, és visszakapta emlékeit és régi testét, amikor hozzáért Küklopszhoz. Képessé vált akkor (és csak akkor) visszaadni a Kitörlő által eltörölt képességeket.
Képességei: Ha van légkör, Vihar képes azt irányítani. Képes bármilyen időjárást generálni, szelet, esőt, tájfunt, özönvizet, villámot, hurrikánt, havat, darát, jégzáport. Teste alkalmazkodik mindig időjárásához, immunis az általa keltett villámra. Kiváló tolvaj és zárnyitó, ezeket a képességeteket még Kairóba szerezte gyermekkorában. Innen ered végtelen klausztrofóbiája is, amit egy ház alá temetve szerzett, ahol szülei is meghaltak. (forrás: adattar.kepregeny.net) 

A róla készült figurára nem lehet panasz, igaz nem a klasszik vonalat képviseli a stílusa, hanem a némiképp felturbózott változatot, de így is méltó helye lesz minden Marvel-rajongó gyűjteményében.

Megjegyzések