Marvel Figuragyűjtemény #39 - A Tél Katonája

A Marvel Figuragyűjtemény vészesen közeledik az utolsó részhez, a 39. számban azért még bemutatkozik a Tél Katonája, más néven Bucky Barnes. Mind képregényes, mind filmes fronton bemutatkozott már az olvasók előtt az "újjászületett" Bucky, aki kis kitérővel újra visszaállt a hősök oldalára. Sőt, még Amerika Kapitány jelmezét is ő viselte egy darabig. Visszatérését a Nagy Marvel-Képregénygyűjteményben olvashattuk, ahol sötét múltjára is fény derült.
Életrajza a Tél Katonája előtti időkből: James „Buck” Barnes, a Virginia állambeli Lehigh katonai támaszponton élt szüleivel, akik korán életüket vesztették. Anyja már James egészen kicsi korában elhunyt, apja pedig egy hadgyakorlat során szerzett sérüléseibe halt bele. Barnes a támaszponton maradt, és közeli barátja lett Steve Rogers-nek, vagyis Amerika Kapitánynak. Egy este, Barnes rájött Rogers titkára, és mindent elkövetett, hogy a Kapitány társa lehessen. A Kapitány hosszú hónapokig edzett Barnes-al, és a tréning program végén, készített számára egy álöltözetet, és a Bucky fedőnevet adta neki. Mikor Amerika, Pearl Harbor bombázása után belépett a második világháborúba 1941-ben, elérkezett az idő, hogy az USA kormánya bevesse álarcos igazságtevőit, Amerika Kapitányt és Bucky-t. A verhetetlen kettős, alapító tagja lett a Winston Churchill által Invaders-nek elnevezett szuperhős csapatnak, amely olyan hősöket vonultatott fel, mint Torpedó, az eredeti Fáklya és társa a mutáns Toro. Bucky hűségesen szolgálta hazáját és Kapitányát, és saját csapatot is alapított, Kölyök Kommandó néven. 1945-ben, a háború végén, Bucky és a Kapitány Londonba utazott, hogy elfogják, és bíróság elé állítsák a hírhedt náci tisztet és tudóst, Heinrich Zemo bárót. Zémó báró egy robot repülőgépet szerkesztett, amely egy atomtöltetű bombát tartalmazott. A két amerikai hős elszántan harcolt Zémó ellen, aki végül kilőtte a bombát. Bucky és Amerika Kapitány felmászott a kilőtt bombára és megpróbálták hatástalanítani azt. De a bomba felrobbant, és a Kapitány még látta, ahogy ifjú társa testét darabokra szaggatja a robbanás ereje. Bucky maradványait soha nem találták meg. (forrás: adattar.kepregeny.net)
A figura igazából teljesen rendben van, gondosan ügyeltek minden apró részletre. A legjobban sikerült darabok közé tenném a sorból.

Megjegyzések