Marvel Figuragyűjtemény #40 - Pókember 2099

A távoli jövő, 2099 Pókembere 1992-ben mutatkozott be az amerikai képregényolvasóknak az Amazing Spider-Man jubileumi, 365. számában pár oldal erejéig, majd rá három hónapra saját sorozata is elindult, további 2099-es címekkel egyetemben. 46 füzet, illetve minisorozatok és egyéb mellékszereplések után parkolópályára ment a karakter, hogy aztán a 2010-es évek elején robbanjon be újra a Pókember-képregényekbe. Tavaly nálunk is elindult első sorozatának a kiadása, két kötet már meg is jelent, idén pedig folytatja a sort a Kingpin.
Videojátékban is tarol a karakter

Miguel O’'Hara saját korabeli megtestesülése Pókembernek. Miguel egy kutatóintézetben született, amely minden területen kitűnő, főleg fizikai és hipotetikus tudományokban. Mielőtt elküldték egy Alchemax bentlakásos iskolába, egy rettenetes apától kellett szenvednie (George O'’Hara), aki állandóan verte őt, az öccsét és az édesanyját. Ilyen környezetben felnőve, ő lett az öccse mentora és védelmezője. Rögtön az első napján az Alchemax iskolában, életének két legfontosabb emberével találkozott; Xinával, jövendőbeli szerelmével és Kron Stonnal (Venom 2099) is, aki később mostohatestvére lett. Miután iskoláit kitűnő eredménnyel elvégezte, az Alchemax Iparvállalatnál kezdett dolgozni és ő lett az intézmény egyik vezetője. Amíg ott dolgozott, bevonták egy szigorún titkos projektbe, amelynek célja az emberi gének átalakítása, létrehozva olyan szuperembereket, akik képesek hatalmas súlyokat megmozgatni, falon mászni, és ily módon beosonni más cégekhez, hogy azok kutatási eredményeit ellophassák. Alapvetően pókszerű képességekkel ruházták volna fel őket. Miguel hevesen tiltakozott az eljárás ellen és ki akart lépni a cégtől. Azonban egy kísérlet során, főnöke, Tyler Stone egy nagyon ritka drogot juttatott a szervezetébe, az Extázist, amit csak az Alchemaxen keresztül lehetett törvényesen megszerezni. Miután a narkotikum megtette a hatását, behelyezték Miguelt a génátalakító gépbe, azzal a céllal, hogy elpusztítsák. De a drog és a génátalakító folyamat különös változást eredményezett. Miguel O'’Hara Pókember 2099-é változott. Pókszerű képességeinek köszönhetően, sikerült megszöknie és felgyújtania a labort. Végső kétségbeesésében megpróbált öngyilkosságot elkövetni (ki akart ugrani egy 100. emeleti ablakból), ugrás közben azonban működésbe léptek pókképességei, és a falhoz tapadt. Így talált rá Thor egyik híve, aki megkérdezte ki ő. „Én vagyok a Télapó, a Húsvéti nyuszi, én vagyok Pókember”- válaszolta Miguel. A hívő kapcsolatba lépett Thor istennel, aki végül hazajuttatta Miguelt. Képességeit először egy cyborg ellen vetette be egy kezdetleges jelmezben, a Halálnapi Fesztiválon Mexikóban. Miután sikerült legyőznie a gyilkos robotot megfogadta, hogy képességeit jóra fogja használni, és méltó lesz az eredeti Pókember szelleméhez. Elkészítette a saját Pók kosztümét és hálóvetőit, és megszületett Pókember 2099. (forrás: adattar.kepregeny.net)

Ezzel a csodaszép figurával búcsúzik 40 szám után a Marvel Figuragyűjtemény hazai kiadása, és ezzel együtt mi is megköszönjük a figyelmeteket, 40 cikk után ez a rovat akaratlanul is véget ér. A figura eszméletlenül király lett, az egyik legszebb darabja a sorozatnak!

Megjegyzések