A magyar Indianadzsónsz szökésben - Megérkezett az YKX 3. része (mindenki örömére)!

A sokak szerint csak kimondhatatlan hősként emlegetett Yorn Kayrah Xeovrah kalandjait a pandémia sem tudta meggátolni abban, hogy immáron harmadik résszel folytatódjon ebben a több szempontból szerencsétlenül sikerült évben. A negatív dolgokat ellensúlyozva azonban a jó hír, hogy új YKX van, a történet megy tovább szépen a maga útján, ezzel tartva az eddig megszokott évi megjelenési rendet.
Az előző rész végi cliffhanger végre feloldódik egy bravúros őserdei akció keretében, elég csak ránézni a borítóra, ami szépen összefoglalja ennek a résznek a hangulatát és mozgalmasságát. Már a második részben is jóval több akcióban, és (az első résszel ellentétben) nagyobb képkockákban, duplaoldalakban volt részünk, ami egyáltalán nem baj, mindenképp pozitívumként említendő. Nem current size képregény lévén kifejezetten jól esik nagyobb, letisztultabb képkockákat nézegetni. No de térjünk vissza a sztorira: menekülés, veszély, csapatdinamika, és további rejtélyek, amikkel Roli továbbra is húzza az agyunkat.

Amennyire esetlen és béna időnként a "magyar Indianadzsónsz", legalább annyira szerethető figura. Bár a múltjáról nem sokat tudunk, vagy a képességeiről, de a legtöbb helyzetben könnyen azonosulni tudunk vele, hisz ezekben a hajmeresztő kalandokban valószínűleg mi sem viselkednénk máshogy. Ahogy azt már más történetekből megszokhattuk, a  leglehetetlenebb küldetéseket, és legagyafurtabb rejtélyeket azonban pont az ilyen kalyberű (haha) figurák szokták megoldani, mint ő maga. 

Az egyetlen negatívum, amit az YKX harmadik része kapcsán említenék, hogy túl hamar a végére értem. Bemelegítésnek elolvastam újra az első két részt, így szépen kiadott egy kerek egészt, a folytatást pedig azt hiszem, nem csak én várom már most. A füzet végi leköszönő blokkban pedig Roli alternatív személyiségeit is megismerhetjük, levelezési rovatnak álcázva. Kihagyni nem ér!


Megjegyzések