Az arc nélküli gyilkos - A Legendás Batman #4 - A halál arcai

A Legendás Batman sorozat előnye, hogy nem csak belekap egy-egy történetfolyamba, vagy sorozatba, hanem szépen végig is viszi azokat, már persze ahol a sorozat vagy történet hosszát tekintve van mód. A 4. kötet szintén Új52-es vizekre evez, méghozzá a Detective Comics első hét számát foglalja magában, ami két történetet tartalmaz.
A Tony S. Daniel által írt és rajzolt történetek közül az első egyik fő mozgatórugója nem meglepő módon Joker, aki valamilyen különös oknál fogva a történet kezdetén sebészi beavatkozást végeztet el magán; konkrétan levágatja a saját arcbőrét. Amennyire brutálisnak és durvának hangzik ez, legalább annyira sikerült naturalisztikus módon papírra vetni a frissen lehántott Joker-arcbőrt, enyhe Bodies kiállítás utánérzéssel. Joker azonban, miután láthatóan mindenkit sokkolt a kis magánakciójával - kivéve Batman-t, aki bár összezavarodott, de megtartja hidegvérét - úgy gondolja, szépen felszívódik. Batman persze azonnal próbál a nyomára bukkanni, és egészen a Bábukészítő és családja búvóhelyéig vezetik őt a nyomok, akik még Jim Gordon felügyelőt is elrabolják.

A sötét, esti jelenetek, amely a kietlen házban zajlanak le a történet végkifejletén, nem kevés horrorisztikus hangulatot szolgáltatnak, ami kifejezetten a történet előnyére válik. Izgalmas képsorok, váratlan fordulatok, és a Batman képregények nyers, durva, és ijesztő világa elevenedik meg ebben a történetben, látványos akciójelenetekkel társítva. Mondjuk az a duplaoldalas kép a Bat-motorral is elég ütősre sikeredett; szemet gyönyörködtető precíz módon ábrázol úgy egy teljesen "átlagos" képet úgy, hogy az übercool-nak tűnjön.
A második történettel már kevésbé vagyok kibékülve, és amint a Pingvin felségterületéhez, a Jéghegy kaszinóhoz értünk, már elkezdtem ásítozni, annyira nem kötött le a történet. Átlagos történet, érdektelen karakterek, Pingvin csak csinálja azt, amit mindig szokott, Batman pedig zavartalanul próbálja felhajtani Joker-t. A csattanó egyáltalán nem üt, kiszámítható, és kissé idejétmúlt, az ezt megelőző fordulatos történethez képest.

Viszont itt is megkérnék mindenkit, hogy aki látta Joker-t, feltétlenül jelezze Nekünk, a célravezetőnek jutalom jár!

Megjegyzések