Ilyen sorsra jutnak a Marvel íróinak és rajzolóinak a képregényei

 Az köztudott, hogy a kérpegényrajongók féltve őrzik gyűjteményüket, és sokszor még a legkisebb sérülést sem tűrik meg gyűjteményük egy darabján sem. No de mi a helyzet a Marvel íróival és rajzolóival, akiknek képregény csörgedezik még az ereikben is, és nem csak a hobbijuk, de az állásuk is a képregények körül forog? Most kiderül, mit csinálnak saját képregényeikkel.

 Marc Guggenheim (Amazing Spider-Man, Marvel Comics Presents): "Néhányat képregényvédő tasakba teszek kartonnal, a többit gyereksegítő szolgálatoknak vagy az USO-nak (katonákat és családtagjaikat támogató szervezet Amerikában) adományozom".

Peter David (X-Factor, She-Hulk): "Felhalmozom őket, majd elajándékozom Halloweenkor, mivel jobb egy gyerek elméjét beszennyezni, mint a fogait."

Robert Kirkman (Marvel Zombies II, Ultimate X-Men): "Dobozokba rakom őket mindenféle koncepció nélkül, és elrakom valahova... sosem hallok róluk, vagy látom őket ezután. Körülbelül 40 dobozom van a pincémben. Arról álmodok, hogy egy nap rendszerezem őket... de tudod... Biztosra veszem, hogy ez sosem fog megtörténni."

Mike Carey (író - X-Men, Ultimate Fantastic Four): "Az ágyam mellett halmozom, míg el nem olvastam őket. Utána a ruhásszekrényemben tárolom őket, addig a napig, amíg nem rakom bele dobozokba valamiféle sorrendben. Ez sosem fog bekövetkezni."

C. B. Cebulski (író - Loners, Fairy Tales): "Elolvasom őket, majd bedobozolom, védőfólia, karton, és koncepció nélkül. Azt mondogatom magamnak, hogy egy nap majd elrendezem őket."

John Romita JR. (World War Huk, Amazing Spider-Man): "Védőfólia nélkül megtartok néhányat, a többit meg gyerekeknek ajándékozom mindenféle korosztályból. Ja, és képregénytartó dobozokat használok az irodám egyes részeinek kijelöléséhez."

Bryan Hitch (rajzoló - Ultimates, Fantastic Four): " Alkalmanként elolvasom őket, de leginkább dobozokban tárolom őket, amíg jön valaki és felkiált 'Ó, nézd, képregények, megkaphatom őket?". Nem mintha nem szeretném őket, de sosincs időm elolvasni őket. A gyerekeim inább a játékokért, mintsem a képregényekért vannak oda, de ha hazavinném, a feleségem utálná őket, amiért rendetlenséget csinálnak. Egyszerű a válasz: felhalmozom, más emberek pedig elolvassák."

Leinil Yu (rajzoló - New Avengers): "Ha extra darabokat kapok, odaadom a spórolós barátaimnak. Ha egyet, vagy kettőt kapok, megtartom magamnak."

Joe Quesada (főszerkesztő, rajzoló - Amazing Spider-Man): "Elajándékozom őket bárkinek, aki szeretné elolvasni őket, és amit az irodámon vagy az otthonomon kívül olvasok el, azokkal jótékonykodok. Más szóval, különféle helyeken hagyom őket. Lehet az egy repülőgép terminál, vonat, orvosi rendelő, bárhol ahol befejezem a képregényt, otthagyom.; sosem tudhatod, ki fogja utána felvenni."


A cikk saját fordítás alapján az Ultimates 3 #1-ben megjelent Questions that need answers! - What do you do with your comics books? írást vette alapul. Az alkotók neve mögötti referenciák is a Marvel által közölt címeket tartalmazzák.

Megjegyzések