Mindig van hova fejlődni - NMK #30 - Vasember: Extremis

A harmadik Vasember mozifilmet részben ihlető történettel, az Extremis-szel nem először találkozhatunk magyar kiadásban; évekkel ezelőtt a Kingpin a mára már megboldogult Marvel Box 1-ben közölte a történetet, füzetes formátumban. Most keményfedeles kiadásban olvashatjuk újra, vagy éppen először Warren Ellis és Adi Granov történetét. Nézzük meg, hogy mit rejteget számunkra a kötet!

Már a legelső jelenetben egy új szuperbűnöző születésének lehetünk szemtanúi, akit egy különös anyaggal fecskendeznek be.
Ezután nemsokkal egy kutató, bizonyos Dr. Aldrich Killian öngyilkosságot követ el; elmondása szerint ő az oka, hogy az Extremis nevű szert ellopták a Futurepharm kutatási részlegről.

A kutatólaborítórium munkatársa, Maya Hansen régi barátjától, Tony Stark-tól kér segítséget az eset kapcsán. Az Extremis nem kerülhet rossz kezekbe.

Az Extremis által beoltott Mallen eközben az FBI houstoni részlegén hatalmas vérengzésbe kezd.

Tony-ra hárul a feladat, hogy megfékezze a dühöngő őrületet, viszont még neki is nagy falatnak ígérkezik ez a hatalmas erejű szuperhumán.
Ha felkeltette az érdeklődésedet az ajánló, és kíváncsi vagy a történet további részére, mindenképp szerezd be a Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény 30. kötetét!

Megjegyzések