Elszabadul a pokol - X-O Manowar: Ninjak Közbelép

Már a második magyar Valiant kiadványt vehetjük kézbe a GooBo kiadónak köszönhetően. A sokat sejtető borító némiképp árulkodik a történet egyik konfliktusáról, a gyakorlatban azonban ennél sokkal többről van szó. Nem csak két eltérő korban született szupererős egyén feszül egymásnak négy részen keresztül, hanem az egész világot fenyegető földönkívüli invázióval is szembe kell nézniük. A sztori szép aprólékosan kezdi el kifejteni a karaktereket, valamint az őket körülvevő környezetet, illetve tudatosan fókuszál Aric-ra  és Ninjak-ra, nem rángat bele az eseményekbe olyan szuperhumánokat, akikkel valószínűleg csak összezavarnák az újdonsült olvasókat. Ninjak bevonása a történetbe pont annyi frissességet és újdonságot hoz a sztoriba, hogy az az első történetre is köröket ver. Sokkal több a fordulat, csavar, és váratlan esemény, ám Robert Venditti pont annyit csepegtet, amennyi a történetnek jól áll.
Többször olvastunk már, vagy láttunk filmen földönkívüli inváziókról szóló történeteket, ahol az idegen faj saját belátása szerint úgy dönt, jobb lenne a Földet rabigába hajtani, vagy éppenséggel elpusztítani. A helyzet pikantériája ezúttal viszont abban rejlik, hogy pont ennek a földönkívüli fajnak - a borágoknak - a szupererős páncélja nem egy közülük való lényt, hanem egy embert fogadott el viselőjének, valamilyen különös oknál fogva. Már csak emiatt is sokkal érdekesebb Aric karaktere egy átlagos páncélba bújt repülő harcostól, akinek kiváló ellenpontjaként érkezik meg a sajátos erkölcsű Ninjak; az eredmény pedig egy fordulatos, izgalmas, és csöppet sem egysíkú történet. 

A már jól ismert képregényes világok és karakterek után jól esik valami olyat olvasni, ami mind stílusban, mind karakterekben távol áll tőlük. Nyilván nem minden egyes elem egyedi, de ezek összjátéka már annál inkább. A 2012-ben újraindított Valiant-világ rengeteg további érdekfeszítő karakterrel és műfajjal fokozatosan érkezik majd a magyar olvasóknak, jövő februárban pedig az első Valiant-filmet is láthatjuk a mozikban, Bloodshot címmel. 


Megjegyzések