Deadpoolkodj okosan! - Magnum Opus (Marvel+ 2018/1-3)

Kiváló időzítéssel jelent meg a Marvel+ 2018/3-as része, mely teljes egészében Deadpool képregényt tartalmaz, egészen pontosan a Mennydörgőkkel közös történet, a Magnum Opus befejező, 3. és 4. részeit. Akik kedvet kapnak a Deadpool képregények olvasásához a film miatt, azoknak különösen kedvez a most megjelent szám, igaz, az előző részeket a kiadótól kell beszerezniük. Legutóbb tavaly év végén jelent meg egy két történetet tartalmazó Deadpool füzet, a Marvel+ 2017/5-ös különszámában, ám a mostani sztori sokkal jobbra sikeredett, mint az előbb említett történetek. Sőt, az eddig magyarul megjelent DP történetek közül nálam ez ugrott az első helyre, annyira egyben volt minden tekintetben.
Történetünk a Sötét Kor (Dark Reign) idején veszi kezdetét, mely korszakot magyar kiadásban már megismerhettünk az Új Bosszú Angyalai és Hihetetlen Pókember sorozatokban. Norman Osborn Deadpool információit felhasználva gyilkolta meg a Skrull királynőt, amivel a nagyszájú zsoldosnak nem csak a hírnevét károsította, de egy jó adag pénztől is elesett. Hogy ezt megbosszulja, felkerekedik, és egy rakat fegyverrel betör Osborn jelenlegi bázisára, a Bosszúangyal toronyba. Norman számított erre az esetleges betörésre, így a védelmi rendszeren kívül saját, bűnözőkből álló csapata igyekszik helyretenni Deadpoolt.
A történet végig lendületes, vicces, és száz százalékig agyament, ahogy azt egy DP történettől elvárjuk. Kicsit sem éreztem erőltetettnek, a sztori hangulata végig a csúcson volt. Maga az alaphelyzet is kifejezetten Deadpool-os, és bár más hősök is megkísérelték ezidőtájt jobb belátásra bírni Norman-t, mégiscsak rá jellemző az, hogy minden további mérlegelés nélkül képest egyedül felkerekedni, és nekiesni egy olyan nagykutyának, például a Megtorlónak. A Mennydörgők csapatának változatos, és olykor bugyuta karakterei eléggé feldobják a sztorit, a kedvenc jelenetem pont az, amikor rajtaütnek Wade-en a rejtekhelyén, amit aztán egy jókora pofáraesés követ részükről. A sztorit két rajzoló, Paco Medina, és Bong Dazo illusztrálta, akik közül az előbbi jóval tetszetősebb és lendületesebb rajzokat szállított, Bong karaktereiben kevésbé éreztem ezt a hatást, kicsit merevebbnek tűnt az ő stílusa. A színezés mindkét esetben kiemelendő, igencsak feldobta a rajzokat, főleg Bong Dazo esetében.
A sztori elég durván fejeződik be, de máshogy nem is nagyon lehetett volna lehozni Norman-t erről az ügyről, és még egy apró csattantó is becsusszant ennek folytán a végére. A történetet nagyon szerettem olvasni, végig jól szórakoztam rajta, igazi vérbeli DP-s agymenés lett. Magyarul az idei évben legközelebb az NMK sorozatban fog érkezni Deadpool történet, többről egyelőre nem lehet tudni.

Megjegyzések