MaDComics #1: DCeased, Savage Avengers, Year of the Villain

Oldalunkon többnyire a magyarul megjelenő képregényekkel foglalkozunk; előfordul azért, hogy kitekintünk külföldi újdonságok, vagy régebbi történetek felé, de főleg mostanában rendesen el vagyunk látva alapanyaggal hazai kiadás terén (hála Istennek). Viszont nem szeretnénk elhanyagolni a friss, ropogós megjelenéseket sem, így új rovatunk célkeresztjében a legfrissebb Marvel és DC képregények kivesézése fog állni, MaDComics címmel. Ezekben a cikkekben az aktuális újdonságokból szemezgetünk, hol több, hol kevesebb képregénnyel, hogy kedvet csináljunk a legújabb megjelenések elolvasásához is a két legnagyobb képregénykiadó kínálatából. Kezdésnek három új, különlegesnek bizonyuló címet veszünk elő, két DC és egy Marvel képregény formájában.


Savage Avengers #1

Számos Avengers-cím született már az évtizedek során a lehető legkülönfélébb felállásokkal, a legújabb eresztés mellett azonban nem lehet elmenni szó nélkül; a Savage Avengers a legendás Vadföldre helyezi az eseményeket, ahol egy okkult szekta a KÉZ segítségével művészekből és egyéb tehetséges emberekből álló vérfürdővel mutat be áldozatot egy ősi istenségnek, akit szeretnének megidézni az arra alkalmas időpontban, ami nemsokára esedékes. A több szekta összevonásával munkálkodó alakulat azonban nem folytathatja zavartalanul a munkáját, ugyanis felbukkan Conan és Rozsomák is a környéken, hogy a levesükbe köpjön.

A Vadföldön játszódó olvasmányos, izgalmas történet lecsapja a labdát, és kapunk egy ultralaza Conan-Rozsomák közelharcot is majd' tíz oldalon keresztül, amit azért egy kicsit túlzásnak éreztem. A nemrégiben a Bosszú Angyalai oldalán küzdő barbár harcos ebben az időben rekedt, és ha már a Marvelnél újraindították a Conan-szériát, akkor már gyorsan létrehoznak egy olyan Avengers-címet, amelyben ő is főszereplő. Sok szórakoztató szituáció születhet még ebből az ötletből (ahogy ez a rész is mutatja), illetve a csapatban még olyan karakterek fognak helyet kapni, mint Dr. Voodoo, Venom, Elektra, és a Megtorló. Erős line-up, ígéretes kezdés, kíváncsian várom mi fog kisülni belőle.

Írta: Gerry Duggan
Rajzolta: Mike Deodato Jr.DCeased #1


A már hónapok óta promózott hatalmas fenyegetés, ami a DC-Univerzumra fog lecsapni, megérkezett, egy fertőzés formájában, ami nem meglepő módon a 21. század technikai adottságainak köszönhetően terjed el szerte a világban. A horror-műfaj jellegzetes ikonjait, a zombikat integrálják a készítők ebben a történetben a DC-Univerzumba, mely járvány a hősöket sem kerüli ki, és ilyen tekintetben elég merészek a készítők, az utolsó oldalon levő cliffhanger-t is figyelembe véve. Darkseid mesterkedésén, és a vírus elterjedésén kívül nem nagyon történik sokminden ebben a történetben, és bár maga az alapötlet akár érdekes is lehetne, a megvalósítás már hagy némi kívánnivalót maga után. A poénosabb hangnem is felbukkan a füzetben, és olvasás közben egyáltalán nem éreztem azt, hogy ezt a vírus tényleg akkora fenyegetés lenne a DC-hősöknek, mint ahogy azt próbálják beállítani. Merésznek merész, agyzsibbasztónak agyzsibbasztó, de nem várok tőle túl sokat. Enyhe Marvel Zombik-fless, kivéve, hogy az sokkal szórakoztatóbb.

Írta: Tom Taylor
Rajzolta: Travor Harisine, Stefano Gaudiano, James Harren

Year of the Villain #1


Egy másik nagy horderejű DC-eseménynek ígérkezik az itt kezdődő event, ami a DCeased-hez hasonlóan az összes hősre hatalmas, elképzelhetetlen horderejű fenyegetést jelent. A három történetből álló, 32 oldalas füzetben Lex Luthor mesterkedésének, és végső tervének, egy vadiúj, ismeretlen ellenfélnek, a Leviathan-nak, illetve Perpetua-nak, a multiverzum "anyukájának" a vészjósló felbukkanásának lehetünk szemtanúi. A három történet közül a legérdekesebb a Leviathan története, aki a jelenlegi Batgirl-t próbálja rávenni, hogy vele együtt változtassák meg a világot. A több szálon futó történetben van potenciál, Bendis története fel is csigázott, azonban hirtelen soknak érzem ezeket az egymással párhuzamosan futó nagy katasztrófákat a DC-nél, amihez a lehető legtöbb karaktert szeretnék felvonultatni. A történetfonal májusban folytatódik több címben, a rosszfiúk rendesen előretörnek, példának okáért Bane (ismét) Gotham-be látogat egy illusztris társasággal együtt.


Írta: Scott Snyder, Brian Michael Bendis, James Tynion IV
Rajzolta: Jim Cheung, Alex Maleev, Francis Manapul

Megjegyzések